Funktionella hjälpmedel och leksaker – för alla med eller utan funktionsvariationer

Möt oss bakom Funka Mera AB

Anna Cardell – Ägare, grundare & VD

Anna Cardell

Anna är gift med Stefan, lillasyster till Cecilia och dotter till Marlene, som också är en del av Funka Mera. Anna är uppvuxen i Hälsinglands djupaste skogar men hittade till Skaraborg som 19-åring. Bor i villa med tre barn och en katt.

Har arbetat som personlig assistent, VA-ingenjör och dammsugarförsljare (bland mycket annat). Testa allt minst en gång, är Annas motto, och det lever hon upp till.

Algot med Downs syndrom föddes 2010, och numera briljerar han på träningsskolan i Lidköping. Dagarna består av lärande och (massa) bus ihop med fantastiska lärare. Emellanåt är han superhjälte åt sin lillebror och retar gallfeber på sin storasyster. När Anna inte längre hör något i huset vet man att det är hyss på gång.

Anna har stor erfarenhet av olika funktionsvariationer och har många erfarenheter om vart/vem man kan vända sig till vid specifika frågor.

Det bästa med Funka Mera tycker Anna är när kunderna hör av sig och att få hjälpa andra.

Kontakta Anna

E-post anna@funkamera.se
Huvudnummer: 0510-129 00
Mobil: 070 260 56 86


Metha Hallgren – Webb & e-handel

Metha har lång erfarenhet av webb och e-handel. Trivs bäst vid en skärm och skriver texter och strukturerar på hemsidan. Rycker in där det behövs i verksamheten. Methas valspråk är "Man måste ha en plan att avvika ifrån!".

Tidigare har Metha bland mycket annat undervisat i film och medier på högskola och universitet, drivit eget företag och varit webbredaktör för en stor e-handel i inredningsbranschen. Som lärare på högskolan kom hon i kontakt med studenter med olika funktionshinder som dyslexi, autism och psykisk ohälsa. Den viktigaste lärdomen att det är väldigt individuellt vilket stöd som behövs.

För att koppla av gillar Metha att glida fram på sin HD, en KTM eller bröta fram på en gammal Husqvarna. Miljövänligare promenader i naturen är också ett stort intresse. Har förmånen att bo på Kinnekulle med naturen in på husknuten.

Kontakta Metha

E-post: metha@funkamera.se


Stefan Cardell – Ägare, Vice VD, annons & webb

Stefan Cardell

Stefan är äldst av tre syskon, uppvuxen i ett familjeföretag och med rötterna i Lidköping. På dagarna sköter han ruljansen på familjeföretaget tilsammans med sin bror. De är grossister och säljer presenter till livets alla högtider.

I Funka Mera är Stefan också delaktig på många sätt. Han har öga för bilder, layout och har utformat Funka Meras logotyp. Stefan tar fram trycksaker, annonser, layoter och bidrar med bilder till vår webb.

Stefan är gift med Anna, bor på samma gata som han en gång växte upp på och nyser varje gång gräset ska klippas. När det inte är fullt upp med barnen så spelas det TV-spel eller skrattas till någon Netflix-stand-up. Stefans erfarenheter av funktionshinder är från bonussonen Algot med downs syndrom. Han fick tidigt ett eget persontecken "Älg" (ingen vet varför men vi skulle gärna vilja veta). Algot gillar att måla med Stefan eller leka superhjälte.

Det bästa med Funka Mera enligt Stefan är vårt roliga produktsortiment. Produkter med fina färger och former som underhåller och roar. Favoriten är Fidget Gamepad.

Kontakta Stefan

E-post: stefan@funkamera.se
Mobil: 070 456 27 68


Marlene Söderholm – Delägare, inköp & försäljning

Marlene Söderholm

Marlene är mamma till Anna och Cecilia, har 2 bonusbarn, 3 barnbarn, 2 bonus-barnbarn och är dessutom extramatte till Daisy. Marlene bor i en villa i Söderhamn. Där har hon ett litet showroom som man kan besöka för att se ett urval av våra produkter.

Med över 40-års erfarenhet av personer med funktionsvariationer har Marlene mött det mesta. Hon har alltid haft ett innovativt tänkande kring hjälpmedel och är den som fixar med det på jobbet. Hon har arbetat på institutionerna som fanns innan LSS och sett hela den förändringen och vad det har gett till personer med funktionsvariationer. Hon är också god man och förvaltare i Söderhamns kommun.

Annars så ser man henne på Bollnästravet, i luckan eller på prisutdelningen. Tjejerna i travets Damklubb håller hon varmt om hjärtat.

Kontakta Marlene

E-post: marlene@funkamera.se
Mobil: 070 230 91 52


Cecilia Söderholm – Delägare & allt-i-allo (bästa sådan)

Cecilia Söderholm

Cecilia är storasyster till Anna, bott i London i många år så pratar bättre engelska än svenska, vilket kan resultera i en del roliga formuleringar.laugh

Cissi har hällt upp fler (öl) pints än någon annan vi känner. Drivit pub i London i många år, men till slut så vann Hälsinglands skogar över London och numera bor hon i ett knarrande timmerhus vid Ljusnans vattenbryn tillsmmans med sin älskade fyrbenta Daisy. Hon är en en världsvan gatuhund från London. När matte slarvar i köket så är hon snabbt där och tar sig en mumsbit. Daisy älskar att busa med barn och katter.

Cecilia har precis som Anna varit med mamma Marlene på jobbet mycket och har sett människor med olika funktionshinder genom hela livet.

När Cissi inte pluggar så hjälper hon till med ekonomin och företagstekniska bitar. "Cc" är världens bästa "Allt-i-allo" och moster.

Kontakta Cecilia

E-post: cecilia@funkamera.se
Mobil: 070 958 38 55


Barnen – Testpanelen

Till vår hjälp med att testa produkterna har vi Nils, Algot, Alice, Villemo, Elvira och Vidar som är mellan 2 och 12 år. Det är full fart på testpanelen och de hjälper till efter bästa förmåga. De äldsta barnen är redan duktiga marknadsförare i Funka Meras sociala kanaler. Men vi vuxna vill också vara med och leka ibland! laugh


Bakgrunden till Funka Mera

För snart 7 år sedan fick jag (Anna) mitt andra barn. En fin kille, Algot med Downs syndrom. I samband med detta märkte jag hur svårt det var att hitta bra, roliga och stimulerande leksaker och hjälpmedel till Algot. Idén till Funka Mera började växa någonstans där. Det är en enorm apparat med habilitering, sjukvård, skola, omsorg och livet i sig med allt vad det innebär.

Jag vet hur det känns att vakna 40 gånger på en natt och ändå försöka gå till jobbet dagen efter. Att ständigt möta hinder från habilitering och sjukvård. Att ständigt leta efter en nål i en höstack... Det vill jag förändra!

Numera är jag trebarnsmamma och känner hur pusslet faller på plats. I efterhand är jag innerligt tacksam för alla erfarenheter som livet med Algot har gett mig.

Algot har en storasyster, Alice. Hon är en tålmodig, påhittig och fin storasyster till Algot. Redan innan han kom så hade vi arbetat mycket med struktur. För det är vad både jag och Alice behöver. Vi har ADHD. Den resan har också tagit tid, och att ha det fastställt är fortfarande "nytt" för oss (oktober 2017). Det är väldigt skönt att veta att man inte är "dum", utan att man bara tänker och är på sitt sätt.

Personligen fick jag höra att jag aldrig skulle klara av att få betyg i matematiken. Men med rätt lärare och förståelse för hur jag funkar kunde jag i vuxen ålder utbilda mig. Jag har en examen i VA-projektering (vatten och avlopp) och har i mitt yrke som det bara räknat matte dagarna i ända.

Allt är möjligt med rätt sätt. Vad är då rätt sätt? Ja det är olika. En del blir mer fokuserad av en spinner och andra bara stressad. Men det finns inget fel i att använda det som möjliggör ett lärande.

Att få dela med mig av mina erfarenheter och hjälpa andra föräldrar att lösa problem är något jag brinner för. Jag vill helt enkelt få "Flera att Funka Mera"!

Och hittar du inte vad du söker hos oss, fråga ändå. Vi hjälper dig att hitta rätt.

Väl mött, Anna

Anna & Algot på morfars flotte i Hälsingland.

Panel & arbetsgrupp

Vi arbetar tätt med föräldrar som själva har barn med funktionsvariationer. Vi har även en panel med arbetsterapeut, sjukgymnast, läkare och övriga kompetenser som vi rådfrågar och dubbelkollar fakta med. Vill du samarbeta med oss? Kontakta oss på panel@funkamera.se så berättar vi mer!

Event

Ska ni ordna något event, mässa, anhörigstöd eller liknande? Om vi har möjlighet så kan vi samarbeta på olika sätt. Ring oss 0510-129 00!

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information


Moms visas: