Laddar

Tips för skolan

Få flera att funka mera!

En del hjälpsamma saker passar bäst i skolan medan andra hjälpmedel fungerar lika bra hemma vid läxläsningen, matbordet eller på arbetsplatsen. Det spelar ingen roll om du är pedagog, förälder, anhörig eller vuxen med egna behov – alla är lika välkomna att handla!

Nyheter

Logopederna rekommenderar

Vi hjälper flera att funka mera

Ett utvalt sortiment av hjälpmedel för barn och unga med funktionsnedsättningar som adhd/add, autismspektrumtillstånd, språksvårigheter, dyslexi, matematiksvårigheter och långsam inlärning. Funka Mera drivs efter mottot "vi hjälper flera att funka mera". Vi vänder oss till dig som arbetar med barn och unga, är förälder eller anhörig till barn som måste kämpa lite extra i vardagen och i skolan.

En del pedagogiska verktyg passar bäst i skolan medan andra hjälpmedel fungerar lika bra hemma vid läxläsningen eller matbordet. Det spelar ingen roll om du är pedagog, förälder eller vuxen med egna svårigheter – alla är välkomna att handla!

Skapa en NPF-anpassad lärmiljö

Skapa en NPF-anpassad lärmiljö

För den som har svårt att reglera sin uppmärksamhet, sortera olika sinnesintryck eller förstå och komma ihåg information, kan en helt vanlig dag i skolan upplevas kaotisk. Detta tar energi från inlärningsprocessen och kan i många fall leda till utagerande beteende, eller att eleven blir hemmasittande och inte orkar gå till skolan. Genom anpassningar av lärmiljön, och bemötandet av eleverna, kan vi undvika de värsta fallgroparna, och ge fler elever optimala förutsättningar för inlärning.

Matte och språk - hur hänger det ihop?

Matte och språk - hur hänger det ihop?

-Hur gamla är dina syskon?-Eeeh… trettio och nittio tror jag...Det svaret fick jag en gång från Anton, en begåvad tioåring med språkstörning. Hur var det möjligt? Var det läge att skicka in familjen till Guinness rekordbok för världens genom tiderna största åldersskillnad mellan syskon?

Fem myter och fem fakta om flerspråkighet

Fem myter och fem fakta om flerspråkighet

Tillhör du någon av miljarder familjer som talar fler än ett språk hemma? Då har du säkert stött på en hel armé av självutnämnda “experter” inom området, som talat om för er hur ni ska hantera de olika språken.