Laddar

PRESSMEDDELANDE

Nya Adaptis Spektra AB får ännu flera att funka mera Från den 6 september 2023 kommer varumärket Made by Spektra att drivas vidare av Funka Mera Norden AB tillsammans med de tidigare ägarna av Adaptis Spektra AB (SVB). På så sätt säkras produktionen av hjälpmedel för personer med funktionsnedsättningar - av målgruppen, för målgruppen.  

“Vi ser fram emot att fortsätta växa tillsammans för att utveckla produkter som får flera att Funka Mera" säger Anna-Karin Arnald, VD på Funka Mera Norden AB.

Det Lidköpingsbaserade företaget Funka Mera Norden AB och Adaptis Spektra AB (SVB) i Örbyhus, har under åren etablerat ett framgångsrikt samarbete, från idé till försäljning av färdig produkt. Sortimentet består av hjälpmedel för fokus och lugn, avsedda för personer med NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, till exempel autism och adhd). Nu är det dags för nästa steg i samarbetet. Produktionen kommer från och med den 6 september 2023 att drivas vidare i det gemensamma företaget “Nya Adaptis Spektra AB.” 

Verksamheten kommer även i fortsättningen drivas i det lilla brukssamhället Örbyhus, Tierps kommun, med pendlingsavstånd till både Uppsala och Gävle. Företaget kommer, som tidigare, att erbjuda arbetstillfällen för personer med funktionsnedsättningar. Utöver produktionen har Adaptis Spektra AB drivit en café- och second handverksamhet. Denna verksamhet kommer drivas vidare i föreningsform, i hög grad på ideell basis.  

“Nya Adaptis Spektra AB kommer ha samma värdegrund som tidigare, säger Jill C Faulkner, grundare av Adaptis Spektra AB (SVB). “Vi kommer även i framtiden att måna om personer med funktionsnedsättningar och arbeta aktivt för att skapa ett inkluderande samhälle - Av målgruppen - för målgruppen!” 

 

Bakgrund 

Adaptis Spektra AB har sedan 2018 designat och producerat hjälpmedel för fokus och lugn. Sortimentet, till exempel bänkskärmar, fidgets och tyngdprodukter, finns redan idag hos många skolor, förskolor och privatpersoner i Sverige. Företaget har också profilerat sig som en arbetsintegrerande verksamhet som erbjudit arbetstillfällen för personer med NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, till exempel autism och adhd). Adaptis Spektra AB har också arbetat med utbildning och information via varumärket Learn by Spektra.  

Funka Mera Norden AB har funnits i nuvarande form sedan 2018. Företaget har idag ca 10 anställda och är mest känt för sin e-handel: funkamera.se, med hjälpmedel och pedagogiskt material för personer med NPF.  Funka Mera Norden AB erbjuder också utbildning, handledning och föreläsningar kring, NPF, språkstörning och dyslexi.  


Kontaktuppgifter:
 

Anna-Karin Arnald,  

VD Funka Mera Norden AB 

tel: 0510-12900  

e-post: anna-karin@funkamera.se  

Pressmeddelandet i word-format>>

Klicka på ett foto för att ladda ned högupplöst bild

  



2023-09-07 2023-09-07 @ 17:41:10

Lägsta priset de senaste 30 dagarna:

Priset är det lägsta som produkten haft de senaste 30 dagarna, innan prissänkningen genomfördes. Om priset sänkts gradvis under de senaste 30 dagarna visas det pris som gällde före den första prissänkningen.