Laddar

Tips & råd

Orsaker och långsiktiga konsekvenser av DLD - 30 maj

Orsaker och långsiktiga konsekvenser av DLD - 30 maj

Den 30 maj får vi chansen att prata med docenten Kristiina om deras forskningsprojekt. Vi kommer att ställa frågor som; Varför är ni nyfikna på just detta ämne? • Vilken forskning finns sedan tidigare och vad har den visat? • Vad vet ni om hur situationen ser ut för personer med DLD i Sverige idag? • Beror DLD/NPF bara på genetik eller kan det uppstå på något annat vis? Häng med på ett spännande samtal.
Julmemory - God jul!

Julmemory - God jul!

Vi önskar alla en riktig god jul - och god fortsättning. Och här kan du skriva ut och klippa ut ett julmemory. Har du ingen skrivare kan du rita ditt eget julmemory. Vi önskar dig en jättefin jul
Kardborren och ordförrådet

Kardborren och ordförrådet

Tänk dig att du går genom högt gräs. När du kommer ut på andra sidan är sannolikheten rätt stor att något har fastnat på dina kläder, till exempel kardborrar. Att kardborrar så lätt fastnar beror på att de har långa piggar kanske med små krokar på änden - som sticker ut och som lätt fäster sig i kläderna.Vad har då kardborrar med ordförrådet att göra? Jo det är faktiskt precis så vi vill att vårt ordförråd ska vara.
Matematik, språk och mönster – hur hänger det ihop?

Matematik, språk och mönster – hur hänger det ihop?

Matematik, är väl siffror som man staplar på varandra och så räknar man ut något längst ner? Nja, så enkelt är det inte. Matematik är mycket mer än så. Matematiken har sitt eget språk. Dels har vi benämningen på alla siffror och matematiska tecken, men sen ingår det så många olika begrepp inom matematiken. Många begrepp är specifika för matematiken, till exempel algebra, faktor och geometri.
TAKK - det talade språkets emojis

TAKK - det talade språkets emojis

TAKK är en förkortning för tecken som alternativ och kompletterande kommunikation. Ibland används även uttrycken teckenkommunikation, eller “tecken som stöd”. (ibland förkortat TSS) TAKK används som ett komplement till det talande språket, när någon behöver extra stöd för att göra sig förstådd eller förstå talat språk.
Bloggmeny

Tips & Råd

Här finns information, inspiration, utbildning och pedagogiska verktyg för de barn, ungdomar och vuxna som kan behöva lite extra stöd för att klara vardagen. Med rätt kunskap uträttar vi stordåd tillsammans!

Vi vill vara med och sätta diagnosen Språkstörning (DLD) på kartan. Det är därför vårt fokus är så stort på just den NPF-diagnosen. Visste du att det finns fler som har diagnosen DLD än som till exempel har adhd? Läs mer på vår kunskapsbank och fråga gärna våra logopeder om du vill fördjupa dig i någon fråga.

ARTIKEL 1-10 61.1 2 3 4  Nästa »  | Visa alla 

Lägsta priset de senaste 30 dagarna:

Priset är det lägsta som produkten haft de senaste 30 dagarna, innan prissänkningen genomfördes. Om priset sänkts gradvis under de senaste 30 dagarna visas det pris som gällde före den första prissänkningen.