Laddar

Tips & råd

Leva med språkstörning

Leva med språkstörning

Språkstörning kallas ibland för den okända funktionsnedsättningen. Trots att elever med språkstörning finns i alla skolor, så är diagnosen svår att förstå och identifiera.
Stödlapp om DLD

Stödlapp om DLD

Kom ihåg att en person med språkstörning behöver lite längre tid på sig för att uttrycka sig eller ta in det du säger. Det innebär inte att personen inte förstår eller inte har känslor och behov som alla andra människor. Checklistan som följer är till för att hjälpa dig och personen med språkstörning, för att du ska veta hur du ska agera och så att er kommunikation ska fungera så bra som möjligt.
Rocka sockorna :D

Rocka sockorna :D

Här hittar du en bild med färgglada strumpor RockaSockorna-lek.Hur många par hittar du? Hur många har grönt i sig? Räkna alla stjärnor du ser. Hur många ringar hittar du? Hittar du en udda strumpa?
Bloggmeny

Tips & Råd

Här finns information, inspiration, utbildning och pedagogiska verktyg för de barn, ungdomar och vuxna som kan behöva lite extra stöd för att klara vardagen. Med rätt kunskap uträttar vi stordåd tillsammans!

Vi vill vara med och sätta diagnosen Språkstörning (DLD) på kartan. Det är därför vårt fokus är så stort på just den NPF-diagnosen. Visste du att det finns fler som har diagnosen DLD än som till exempel har adhd? Läs mer på vår kunskapsbank och fråga gärna våra logopeder om du vill fördjupa dig i någon fråga.

ARTIKEL 1-10 48.1 2 3 4  Nästa »  | Visa alla