Laddar

Tips & råd

TAKK - det talade språkets emojis

TAKK - det talade språkets emojis

TAKK är en förkortning för tecken som alternativ och kompletterande kommunikation. Ibland används även uttrycken teckenkommunikation, eller “tecken som stöd”. (ibland förkortat TSS) TAKK används som ett komplement till det talande språket, när någon behöver extra stöd för att göra sig förstådd eller förstå talat språk.
Julkalendern 2023

Julkalendern 2023

Kika in i vår julkalender – nytt erbjudande varje dag fram till jul!🎄🎄🎄👉 I varje lucka får du 20% rabatt på ett utvalt spel. Passa på! Rabatten gäller bara en enda dag och så länge lagret räcker.
Lura en busig hjärna – 7 studiestrategier

Lura en busig hjärna – 7 studiestrategier

Att bara “läsa igenom” en text är ofta en dålig studiestrategi för oss som har adhd. Vi lär oss bäst om vi är intresserade, dedikerade, motiverade och kan få snabba belöningar. Vi behöver gå ”all in” och helst hitta hyperfokus för att uppgiften ska bli gjord. Att veta att vi om fyra år tar examen och sedan får ett välbetalt jobb är inte motivation nog. Vi behöver en konkret uppgift som motiverar oss i stunden.
Leva med språkstörning

Leva med språkstörning

Språkstörning kallas ibland för den okända funktionsnedsättningen. Trots att elever med språkstörning finns i alla skolor, så är diagnosen svår att förstå och identifiera.
Bloggmeny

Tips & Råd

Här finns information, inspiration, utbildning och pedagogiska verktyg för de barn, ungdomar och vuxna som kan behöva lite extra stöd för att klara vardagen. Med rätt kunskap uträttar vi stordåd tillsammans!

Vi vill vara med och sätta diagnosen Språkstörning (DLD) på kartan. Det är därför vårt fokus är så stort på just den NPF-diagnosen. Visste du att det finns fler som har diagnosen DLD än som till exempel har adhd? Läs mer på vår kunskapsbank och fråga gärna våra logopeder om du vill fördjupa dig i någon fråga.

ARTIKEL 1-10 53.1 2 3 4  Nästa »  | Visa alla