Laddar

Pyssla med bokstäver

Slut på ideer till aktiviteter? Dåligt väder på sommaren? 😱

Lugn bara lugn! Här får du ett tips på hur du och barnen kan lär känna bokstaven och dess former genom att pyssla med den.

Börja med att bygga bokstaven med trädelarna. Lägg sedan den färdigbyggda bokstaven på ett papper och rita längs konturerna.

Därefter kan ni färglägga, pynta, glittra eller smycka ut bokstaven precis hur ni vill. Allra sist klipper ni ut den. Här kan ni ju skapa bokstäverna i era namn till exempel och sätta upp på dörren eller väggen.

Och om ni behöver extra motoriskt stöd, ja då kan ni använda ett magnetiskt underlag (som en bakplåt) under pappret.


2023-09-01 2023-09-01 @ 22:27:20
Bloggmeny

Tips & Råd

Här finns information, inspiration, utbildning och pedagogiska verktyg för de barn, ungdomar och vuxna som kan behöva lite extra stöd för att klara vardagen. Med rätt kunskap uträttar vi stordåd tillsammans!

Vi vill vara med och sätta diagnosen Språkstörning (DLD) på kartan. Det är därför vårt fokus är så stort på just den NPF-diagnosen. Visste du att det finns fler som har diagnosen DLD än som till exempel har adhd? Läs mer på vår kunskapsbank och fråga gärna våra logopeder om du vill fördjupa dig i någon fråga.