Laddar

Adhd och autism på jobbet – med Martina Nelson, legitimerad psykolog och specialist i neuropsykologi

Anna-Karin Arnald, logoped och VD för Funka Mera, samtalar med Martina Nelson, legitimerad psykolog och specialist i neuropsykologi. Martina är specialiserad på adhd och autism i arbetslivet.

Frågor som berörs är:

  • Vad är det viktigaste för en chef att förstå, när man har en medarbetare med adhd/npf (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar)?
  • Vad finns det för strategier och anpassningar en kan göra?
  • Ska man berätta vid anställningsintervjun att man har adhd? Eller när ska man berätta?
  • Om man har en npf-diagnos, hur kan man lära sig mer om sig själv?
Sändningen är från den 25 januari 2024. Du kan se alla sändningar i efterhand i vår Facebook-grupp eller på vår YouTubekanal.

Martina Nelson är legitimerad psykolog och specialist i neuropsykologi. Hon arbetar som verksamhetschef på SMART Psykiatri, som utreder och behandlar patienter med neuropsykiatriska tillstånd.

Martina är en erfaren och uppskattad föreläsare och flitigt anlitad som gäst och expert i olika podcasts. Hon har specialiserat sig mot arbetsliv och företag och föreläser bland annat för chefer, ledare och personal inom HR.

Tillsammans med Lotta Borg Skoglund är Martina Nelsson också författare till böckerna Adhd på jobbet – Om forskning, hjärnan och strategier samt Svart bälte i föräldraskap – att lösa vardagen i npf-familjer.

Praktiska hjälpmedel för arbetsplatsen

2024-04-29 2024-04-29 @ 22:48:33
Bloggmeny

Tips & Råd

Här finns information, inspiration, utbildning och pedagogiska verktyg för de barn, ungdomar och vuxna som kan behöva lite extra stöd för att klara vardagen. Med rätt kunskap uträttar vi stordåd tillsammans!

Vi vill vara med och sätta diagnosen Språkstörning (DLD) på kartan. Det är därför vårt fokus är så stort på just den NPF-diagnosen. Visste du att det finns fler som har diagnosen DLD än som till exempel har adhd? Läs mer på vår kunskapsbank och fråga gärna våra logopeder om du vill fördjupa dig i någon fråga.

Lägsta priset de senaste 30 dagarna:

Priset är det lägsta som produkten haft de senaste 30 dagarna, innan prissänkningen genomfördes. Om priset sänkts gradvis under de senaste 30 dagarna visas det pris som gällde före den första prissänkningen.