Laddar

10 tips på härliga fidgets att lägga i påskägget

Om du vill lägga andra saker i påskägget än godis så har vi ett gäng roliga tips här. Taktila hjälpmedel, fingertrixare eller fidgets kan fungera som fokusverktyg. Fingrar i rörelse hjälper till att reglera hjärnans vakenhetsnivå och koncentration.


1. Fidget-tub»

En glaskula är insydd i ett rör av plastnät. Flytta kulan fram och tillbaka för att hålla rastlösa fingrar sysselsatta. Mycket effektivt för att få ut behovet av att pillra med fingrarna. En Fidget-tub ryms enkelt i en ficka för diskret fingrande och lätt att alltid ha med sig. Passar bra i skolan eller på möten eftersom Fidget-tuben inte låter eller stör andra.

heart Fidget-tuberna tillverkas av personer med olika NPF-diagnoser i det arbetsintegrerande sociala företaget Spektra. Med erfarenheterna av NPF som olika autismspektrum-tillstånd är man noga med funktion och val av material.2. Fingertrixare Evighetskub»

En evighetskub, eller Infinity Cube som består av åtta sammanfogade små kuber. Vänd och vik om och om igen på längden och på tvären. Evighetskuben skapar nya kuber i all oändlighet. En fingertrixare som kan skapa lugn och ro genom den upprepade rörelsen och att du kan släppa tankarna på annat för en stund.

Kuben skramlar lätt när du använder den. Därför passar den bäst där du inte stör andra.3. Knådlera»

Knådlera håller fingrarna upptagna. Den kan knådas, dras och delas på om och om igen. Leran är behaglig att ta på och har lång hållbarhet. Den verkar lugnande på barn som har svårt att sitta stilla. Stärker handmuskler. Ökar fokus och taktilt utforskande.4. Småkompis»

Liten stressleksak i len plysch fylld med linfrön. En kompis att hålla i handen i alla lägen. Rogivande, liten och diskret. Enkel att ha med sig. Storleken ca 5 cm lång, passar handen fint. Småkompisarna är handgjorda och varierar därför något i storlek.5. Trähjärta»

Litet trähjärta med len yta. Behagligt att ha i handen och fingra på för fokus och lugn eller för att träna handens motorik. Hjärtat är litet och enkelt att med sig i fickan eller väskan.

Säljs styckvis i blandade mönster och nyanser. Trähjärtana är handgjorda. Storlek, mönster och färg kan skilja sig från bilderna6. Tangles»

Tangles är ett roligt hjälpmedel för barn och vuxna som har svårt att sitta stilla och behöver ständig rörelse och taktil stimulans. Att fingra på en tangle underlättar koncentrationsförmågan och att fokusera. Fingrandet ökar också finmotoriken och stärker handens rörelser.

Passar bra i skolan eftersom tanglen inte låter eller stör andra. Fungerar bra som bra stressleksak för vuxna, för en paus i arbetet. Tanglen är liten och lätt att ha till hands i en ficka eller väska. 7. Pompomboll »

En liten regnbågsfärgad pompomboll med nyckelring. Diamater ca 6 cm. Trådarna ger taktil stimulans och är spännande att utforska med fingrarna. Den lilla färgglada pompombollen ryms enkelt i handen. Trä ett finger genom nyckelringen och snurra. Fäst pompombollen på en väska, en jacka eller i byxorna så finns den nära tillhands när du behöver fingra på något. En fin färgklick också!

Pompombollar är uppskattade som fingertrixare för händer som behöver plocka med något och vara i ständig rörelse. En tyst fidget utan störande ljud.8. Fippel»

Fippeln påminner om en bönpåse med rasslande fyllning med en glaskula inuti. Yttertyget är glansigt och stretchigt. Fipplen är behagligt att klämma på och trycka runt fyllningen och känna efter glaskulan som göms inuti. Ett stresshjälpmedel som ligger skönt i handen och har lagom vikt, ca 70 gram. Storleken är ca 5 x 15 cm.9. Twist träleksak»

Träleksak i form av olika djur. Kroppen består av färgglada delar sammanfogade med ett elastiskt snöre. Vrid och vänd för att skapa olika former. Öva koordinationen öga-hand eller använd för rastlösa fingrar som behöver vara i rörelse. Längd: ca 22 cm.10. Taktil larv»

Mjuk och töjbar larv med "hår". Larven kan dras ut och klämmas ihop utan att tappa formen. Larvens hår eller trådar ger extra taktil stimulans att fingra med. Skönt för rastlösa fingrar och händer. Larven har en ögla för att kunna fästa den. Fingrandet kan underlätta fokus och koncentration.

och så klart har vi mycket mer! Hoppas att du hittar något du vill lägga i påskägget!
Glad Påsk!


2024-05-10 2024-05-10 @ 09:40:03
Bloggmeny

Tips & Råd

Här finns information, inspiration, utbildning och pedagogiska verktyg för de barn, ungdomar och vuxna som kan behöva lite extra stöd för att klara vardagen. Med rätt kunskap uträttar vi stordåd tillsammans!

Vi vill vara med och sätta diagnosen Språkstörning (DLD) på kartan. Det är därför vårt fokus är så stort på just den NPF-diagnosen. Visste du att det finns fler som har diagnosen DLD än som till exempel har adhd? Läs mer på vår kunskapsbank och fråga gärna våra logopeder om du vill fördjupa dig i någon fråga.

Lägsta priset de senaste 30 dagarna:

Priset är det lägsta som produkten haft de senaste 30 dagarna, innan prissänkningen genomfördes. Om priset sänkts gradvis under de senaste 30 dagarna visas det pris som gällde före den första prissänkningen.