Laddar

Tips & råd

Skapa en NPF-anpassad lärmiljö

Skapa en NPF-anpassad lärmiljö

För den som har svårt att reglera sin uppmärksamhet, sortera olika sinnesintryck eller förstå och komma ihåg information, kan en helt vanlig dag i skolan upplevas kaotisk. Detta tar energi från inlärningsprocessen och kan i många fall leda till utagerande beteende, eller att eleven blir hemmasittande och inte orkar gå till skolan. Genom anpassningar av lärmiljön, och bemötandet av eleverna, kan vi undvika de värsta fallgroparna, och ge fler elever optimala förutsättningar för inlärning.
Annorlunda perception vid NPF - Vad kan skolan göra?

Annorlunda perception vid NPF - Vad kan skolan göra?

Tänk dig att du försöker laga mat. Gästerna kommer snart, och du är ganska sen. Du har fyra kastruller på spisen och en gratäng i ugnen. En lampa i köket är trasig och står och blinkar och köksfläkten tjuter. Din tonåring spelar hårdrock på hög volym i rummet intill, två barn springer runt i köket och leker krig, och din bebis, som hänger i en bärsele, skriker, drar dig i håret, och biter dig i axeln.
Only for heroes går ihop med Funka Mera

Only for heroes går ihop med Funka Mera

Sedan starten 2016 har Only for Heroes satsat på att tillhandahålla specialpedagogiska läromedel, material och hjälpmedel för barn och ungdomar i behov av särskilt stöd. Only for Heroes fokuserar särskilt på barn och ungdomar med dld (språkstörning), dyslexi, autism, adhd, dyskalkyli, och långsam inlärning.
Fingra rätt med taktila hjälpmedel

Fingra rätt med taktila hjälpmedel

Jag är en mästare på att pillra, plocka och fingra med olika saker. Godispapper förvandlas i mina händer till små konstverk. Stearin som har hunnit halvstelna gör jag till små tärningar, bollar, stavar eller andra figurer. Jag är också en oerhört skicklig marginalklottrare. Faktum är att vilken tatuerad bringa som helst bleknar i jämförelse med de blomsterrankor, månar, solar, hjärtan, stjärnor och andra figurer som har fyllt mina anteckningsblock genom åren.
Hur kommunicerar jag med ett litet barn?

Hur kommunicerar jag med ett litet barn?

Vill du också vara en sån där som barnen flockas kring, som lätt och naturligt får igång lek och samspel med vilket litet blygt barn som helst? Jag ska här dela med mig av några enkla knep. Följ dem – och du kommer att häpna över resultatet! Och inte nog med att barnen kommer att älska dig - du kommer också att öka barnens möjligheter till en god språkutveckling!
Språkstörning - Nio vanliga missförstånd

Språkstörning - Nio vanliga missförstånd

En språkstörning innebär att förmågan att förstå och uttrycka sig språkligt är påtagligt nedsatt och kan yttra sig på olika sätt. Statistiskt sett finns det minst ett barn i varje skolklass med en språkstörning. Men trots att kunskaperna ökar, så lever många seglivade myter och missförstånd kvar. Här vill jag försöka avliva några av dem.
Är du vänsterhänt eller har du ADHD?

Är du vänsterhänt eller har du ADHD?

Jag är vänsterhänt, vilket beror på att min hjärna fungerar lite, lite annorlunda än hos högerhänta människor. Jag avviker alltså från den högerhänta normen. Jag har aldrig upplevt min vänsterhänthet som en sjukdom, och knappast en funktionsnedsättning eller ett funktionshinder heller. I ärlighetens namn vet jag inte ens om det finns en diagnos som heter ”vänsterhänthet”.
Fem vanliga frågor om barns tal- och språkutveckling

Fem vanliga frågor om barns tal- och språkutveckling

Alltså detta med att vara förälder. I samma stund som lyckan och extasen över det nyfödda underverket har lagt sig något, så infinner sig oron. Är det något fel? Skriker han inte lite för högt? Sover hon inte lite för mycket? Får han i sig tillräckligt med mat? Har hon feber? Utvecklas han som han ska? Är hon mobbad i förskolan?
Bloggmeny

Tips & Råd

Här finns information, inspiration, utbildning och pedagogiska verktyg för de barn, ungdomar och vuxna som kan behöva lite extra stöd för att klara vardagen. Med rätt kunskap uträttar vi stordåd tillsammans!

Vi vill vara med och sätta diagnosen Språkstörning (DLD) på kartan. Det är därför vårt fokus är så stort på just den NPF-diagnosen. Visste du att det finns fler som har diagnosen DLD än som till exempel har adhd? Läs mer på vår kunskapsbank och fråga gärna våra logopeder om du vill fördjupa dig i någon fråga.

Senaste inläggen

ARTIKEL 51-60 61. «Föregående 5 6 7  Nästa »  | Visa alla 

Lägsta priset de senaste 30 dagarna:

Priset är det lägsta som produkten haft de senaste 30 dagarna, innan prissänkningen genomfördes. Om priset sänkts gradvis under de senaste 30 dagarna visas det pris som gällde före den första prissänkningen.