Laddar

Orsaker och långsiktiga konsekvenser av DLD


GÄST: Kristiina Tammimies, Docent i medicinsk genetik, Karolinska Institutet
DATUM: 30 maj
TID: 18:30-19:10
VAR: Liven körs direkt i fb-gruppen Funka Mera Play
Liven körs direkt på vår facebooksida»

Och på vår YouTube-kanal»

Ser du det live kan du ställa frågor - eller se det senare när du har tid, inspelningen kommer att ligga kvar.

Frågor:
• Varför är ni nyfikna på just detta ämne? 
• Vilken forskning finns sedan tidigare och vad har den visat? 
• Vad vet ni om hur situationen ser ut för personer med DLD i Sverige idag?
• Hur lång tid har ni på er? Under hur lång tid sträcker sig forskningsprojektet?

MER OM VÅR GÄST: Kristiina Tammimies är docent i medicinsk genetik vid Centrum för Neuropsykiatriska Diagnoser (KIND), Institutionen för kvinnors och barns hälsa vid Karolinska Institutet. Kristiina är även ledare för en forskningsgrupp.

I forskningen undersöker Kristiina hur genetiska faktorer bidrar till uppkomsten av neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF), som autism, språkstörning/DLD och inlärningssvårigheter. Forskningen syftar till att kartlägga biologiska nätverk och förstå hur dessa påverkar hjärnans utveckling. Målet är att kunna använda resultatet av forskningen även kliniskt. Specifikt vill Kristiina förbättra vår kunskap om orsaker bakom olika NPF-diagnoser, för att underlätta diagnostisering och kunna individanpassa stöd och åtgärder. 

Det är Anna-Karin, logoped och VD på Funka Mera, som leder samtalet. Jessica Stigsdotter Axberg (MrsHyper) modererar och läser upp frågor från dig som är med.

2024-05-10 2024-05-10 @ 09:34:56
Bloggmeny

Tips & Råd

Här finns information, inspiration, utbildning och pedagogiska verktyg för de barn, ungdomar och vuxna som kan behöva lite extra stöd för att klara vardagen. Med rätt kunskap uträttar vi stordåd tillsammans!

Vi vill vara med och sätta diagnosen Språkstörning (DLD) på kartan. Det är därför vårt fokus är så stort på just den NPF-diagnosen. Visste du att det finns fler som har diagnosen DLD än som till exempel har adhd? Läs mer på vår kunskapsbank och fråga gärna våra logopeder om du vill fördjupa dig i någon fråga.

Lägsta priset de senaste 30 dagarna:

Priset är det lägsta som produkten haft de senaste 30 dagarna, innan prissänkningen genomfördes. Om priset sänkts gradvis under de senaste 30 dagarna visas det pris som gällde före den första prissänkningen.